Skip to main content

De Batterij

Het WobL horloge is erg energiezuinig en een batterij kan lang mee. 
De trilfunctie van het horloge verbruikt meer stroom dan normale horloge functies. Als de trilfunctie gebruikt wordt zal de batterij 2 tot 4 maanden meegaan. 
DuracellHet horloge maakt gebruik van een zeer veel voorkomend CR2032 batterij welke niet duur hoeft te zijn en ook eenvoudig te vervangen is. Deze batterij is te koop bij veel winkels zoals Blokker, Kruidvat, Albert Heijn, etc, maar is ook meteen mee te bestellen in de webshop.

Er zijn ook "merkloze" CR2032 batterijen te koop. Deze zijn vaak een stuk goedkoper, maar wisselen sterk in kwaliteit. Wat vaak bij dit soort batterijen voorkomt is dat het voltage wat de batterij afgeeft aan het begin netjes 3 volt is, maar al snel afneemt waardoor bepaalde functies (zoals het trilalarm) uitvallen. Daarnaast gebeurt het ook regelmatig dat deze batterijen al leeg zijn als ze uit de verpakking komen. Wij adviseren een kwaliteitsbatterij te gebruiken waardoor u er langer plezier van zal hebben.

In de webshop verkopen wij de CR2032 batterijen van Duracell en GP.

De CR2032 knoopcel batterij van het merk Duracell is een batterij van hoge kwaliteit en met een lange levensduur.
De CR2032 knoopcel batterij van het merk GP is een batterij van hoge kwaliteit en met de langst haalbare levensduur.

Er zijn grote verschillen tussen merkloze en CR2032 knoopcellen van de bekende merken.
De batterijen van de bekende merken moeten aan de specificaties voldoen. Fabrikanten van merkloze knoopcellen houden zich vaak niet aan deze specificaties.
De specificaties geven onder andere aan dat het voltage 3 volt moet zijn en dat dit niet te ver mag afwijken. Verder moet het voltage boven de 3 volt blijven tot het einde van de levensduur van de batterij. Dit is essentieel voor het gebruik van de trilfunctie van het WobL horloge

Uit verschillende tests is gebleken dat de CR2032 van GP de langste levensduur hebben.
Aangezien wij u per batterij zo lang mogelijk plezier willen laten hebben van het WobL horloge, hebben wij ervoor gekozen deze batterij aan te bieden en aan te raden.

De CR2032 is waarschijnlijk de meest gebruikte knoopcel ter wereld.
Hij is terug te vinden in allerlei apparaten, zoals rekenmachines, klokken, horloges, speelgoed en computers (als back-up batterij) en dus ook in het WobL horloge.

Eigenschappen van de CR2032:
Nominale Spanning:  3,0 Volt 
Maximale Spanning (onbelast):  3,7 Volt
Capaciteit:  ca. 220 mAh
Formaat:  20mm x 3,2mm
Werktemperatuur:  -40°C tot +60°C
Gewicht: ca.3 gram
Opbouw: Lithium - Mangaan

Naar de WebShop 

 

Let er bij het vervangen van dit type batterij op dat u het op de juiste manier vastpakt. Als u de boven en onderkant met elkaar verbind (via uw vingers) dan loopt de batterij zeer snel leeg.